Tuesday, March 4, 2014

Någon med erfarenheter kring hus och uppvärmning?

Nu är familjen på plats i nya huset. det är ett äldre hus där huvudvärmekällan är eldning och direktverkande EL. Huset är utrustat med tre kaminer, inge myspys kaminer utan rejäla kaminer som är till för att värma upp huset och tål eldning "24/7".

Vi är inte direkt sugna på att använda elementen speciellt mycket då det snabbt kommer dra iväg i kostnad. Eldning är en perfekt uppvärmningsmetod när det kommer till den ekonomiska biten men det kräver en hel del arbete och när vi åker iväg och jobbar eller annat så kyls huset ned.


Vi håller nu på och kollar direkt efter alternativ. Antingen någon form av komplementprodukt till vår eldning, typ luftvärmepump. Luftvärmepumpen kan hjälpa till att hålla värmen uppe när vi är borta från huset och är betydligt mer ekonomisk är vår "direktel" (enligt lite google).

Vi hade också en kille på besök från ett företag som levererar bergvärme. Han kikade runt lite och skall återkomma med offert senare i veckan. Dock så antar jag att det kommer bli rätt dyrt då vi inte har något vatten draget i huset, så det behövs dras vatten och sättas upp element eller eventuellt golvärme istället.

Kan bli dyrt....:/Har ni några erfarenheter av uppvärmning? skulle en luftvärmepump kunna räcka bra som ett komplement till vår eldning? priser? effekthemtagning?Vi bor i ett tvåplans + inredd källare om tot 154 kvm.


/100%Svensson

No comments:

Post a Comment